Livet,  Mat & Recept,  Sälen,  Skidåkning,  Utomhusliv

Tack för den här säsongen Sälen

Och så kom dagen. Sista dagen på säsongen. Liftarna är stängda, restauranger och butiker är stängda och personalen är på väg hem. Men vilka fin sista vecka vi har haft! Dessutom har jag haft besök från Skåne så min vecka har verkligen varit toppen även om det är ett visst vemod som hänger i luften nu när vintern faktiskt är slut – på riktigt.

Som sagt så har jag haft besök från Skåne i veckan vilket inneburit att jag också turistat lite på hemmaplan mer än vanligt kanske. Sandra och Felicia var här i nästan en och en halv vecka och vi har bara njutit av det fina vädret under de sista skiddagarna. I måndags och tisdags var jag ledig och kunde spendera hela dagarna i backen tillsammans med tjejerna. Dessutom var det så varmt att man kunde åka utan jacka! Vi har helt enkelt varvat skidåkning med god mat och att sola. I måndags åt vi fantastiskt goda våfflor i solen på Ylvas våffelstuga och i tisdags lyxade vi till det med pizza på restaurang Viktors helt magiska balkong! Våffla med fetaostcréme, rödbetor, honung och pinjenötter blev det på Ylvas och på Viktors en pizza med getost, päron, honung och ruccola. Ska ni besöka Sälen i sommar vill jag verkligen slå ett slag för Viktors! (Uppdatering: Tydligen håller Viktors stängt hela sommaren, ett annat bra alternativ om man vill ha god mat i solen är Fågelboet som ligger bara några meter bort). Förutom god mat så har deras balkong sol hela dagen och en fantastisk utsikt över backarna vid Sälfjällstorget. Fler tips till en bra sommar i Sälen hittar ni här! I övrigt har vi hunnit med midnattskidåkning och midnattsafterski i Tandådalen samt att bowla och bada på Lindvallen.

I fredags kom jag till jobbet lite trött efter alla dessa aktiviteter och såg att det låg ett stort paket till mig i receptionen. Lite smått förvirrad började jag riva upp paketet och inuti låg en liten flaska bubbel och ett glas från min goda vän Ida – så att vi kan fortsätta dricka bubbel tillsammans trots distansen nu när jag flyttat. Jag är verkligen bortskämd med en så fantastisk vän som henne. Blev lite tårögd på jobbet så när det var dags att stämpla ut så blev det raska steg hem för att sitta på uteplatsen och dricka bubbel. Med Ida i telefon såklart!

Som sagt så är det lite vemodigt att de sista svängarna i backen är tagna och nästan all snö har smält bort. Men samtidigt infinner sig en känsla av spänning inför sommaren! Nu drar cykel- och vandringssäsongen äntligen igång. Men innan säsongen är slut på riktigt väntar avslutningsmiddag och avtackning av vinterns säsongare imorgon. Efter det är vintern officiellt slut.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.