MTB-premiär i Rörbäcksnäs
Cykel,  Utomhusliv

Rörbäcksnäs: Äntligen dags för MTB-premiär

Tidigare under året skrev jag ett inlägg om 10 saker jag vill göra under året och en punkt var att börja cykla MTB. Nu kan jag bocka av punkten från listan. För äntligen var det dags för cykelpremiären i Rörbäcksnäs! I söndags förklarades lederna i Rörbäcksnäs öppna efter vintern och såklart fick det bli ett besök. Jag, Hanna och Adam kastade upp cyklarna på biltaket och körde dit. Väl framme blev började vi cykla den gröna leden ”Näsingen” för att efter en stund vika av mot leden ”Byslingan”. Allihop lyckliga över att cykelsäsongen officiellt är igång!

De gröna lederna i Rörbäcksnäs var perfekta för en nybörjare som mig själv. Här kan du läsa mer om lederna i Rörbäcksnäs. Lederna vi cyklade var en bra blandning av uppför och nedför. Dessutom i varierande terräng med lättare partier där man kan få upp farten och lite mer tekniska partier där man får öva på att cykla över stenar, rötter och annat som skrämmer mig lite! Jag är helt nybörjare på MTB men ser fram emot att utvecklas under säsongen. Extra kul blir det såklart när man har vänner som är mer erfarna och kan guida för att jag ska bli en bättre cyklist.

Efter 15km cykling i helt perfekt väder – vi alla hade såklart klätt oss för varmt – så fick det bli ett stopp för att köpa glass och officiellt inviga sommaren. Detta var mitt första besök i Rörbäcknäs men definitivt inte mitt sista. Alla som hjälper till att underhålla lederna ska ha en stor eloge för sitt fina arbete. Att cykla i Rörbäcksnäs är gratis men för den som vill bidra till underhållet av lederna finns ett swishnummer på plats! Själv är jag väldigt tacksam att ha leder som dessa ”runt husknuten”.

Ni som hänger här ofta kanske har sett det nya lilla hjärtat längst ner i inläggen. Det är en ny gilla-funktion som jag testar! Gillar ni inlägget så får ni gärna trycka på hjärtat helt enkelt ❤️

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.