Livet

Fem tips just nu

Ibland försöker jag stanna upp och njuta av nuet så idag tänkte jag försöka stanna upp och tipsa om lite grejer som jag gillar just nu! Det känns som att tiden flyger fram och innan vi anar det så har det gått ett halvår och man har inte hunnit uppskatta de små sakerna tillräckligt.

En ny favorit som jag snubblade över häromdagen är bloggen Cykellycka som drivs av Elna Dahlstrand. Barmarkssäsongen är här och jag är supertaggad på cykla mycket MTB. Jag har däremot extremt dålig koll på cykling och cyklar i allmänhet och har lärt mig massor genom att plöja igenom Elnas blogg. Hon har grymma inlägg med tips och tricks för både den erfarne cyklisten och nybörjaren. Bland annat ett riktigt bra inlägg för den som ska köpa sin första MTB, som till och med en nybörjare som jag kunde förstå sig på. Riktig inspiration inför cykelsäsongen.

Jag har avföljt nästan alla influencers på sociala medier. Helt ärligt, jag orkar inte mer. Perfekta flöden. Perfekta outfits. Perfekta liv. Nej, den illusionen vill jag inte se längre. Ge mig det riktiga livet, högt och lågt, fint och smutsigt. Jag har bytt ut mitt flöde till det som känns mer äkta helt enkelt och saknar inte det andra alls faktiskt.

Baka bröd! Det här är en helt ny värld för mig. Häromdagen fick jag för mig att baka bröd och det blev faktiskt bra! Jag använde mig av det här receptet från Baka med Frida och serverade brödet till en potatis- och purjolöksoppa. Det blev veckans hit för mig. Jag kan verkligen ingenting om bakning eller bröd men jag vill nog fortsätta försöka att baka lite då och då.

Att lyssna på radio har verkligen blivit min grej. När jag cyklar till och från jobbet, när jag handlar, när jag är ute och går. Jag har nästan bytt ut allt mitt musiklyssnande till att lyssna på radio. Det är något med att inte behöva välja musiken själv och att få lite ”mellansnack” mellan låtarna. Just nu lyssnar jag mest på P3 eftersom jag tycker det är en bra blandning av seriöst och oseriöst men samtidigt väldigt blandad musik.

På tal om musik så har jag ett album på repeat här hemma. När radion inte är igång så att säga. I slutet på april släppte The Head and The Heart albumet ”Every Shade of Blue”. Jag har lyssnat på The Head and The Heart i flera år och har ett par favoriter från deras äldre album så det var verkligen kul med ett nytt släpp! Jag har svårt att välja favoritlåtar men ett hedersomnämnande går nog till ”Virginia (Wind in the night)” som får mig vilja spela låten högt i bilen när jag kör genom skogen.

Vad vill du tipsa om just nu?

6 kommentarer

  • Mie Evnice

   Vad skönt! Vissa började jag följa när jag var yngre och sedan har det liksom bara hängt kvar. Men nu fick det vara nog!

   Riktigt bra tips! Har du några favoriter i din egna närmiljö? 😊

 • Anna-Maria

  Vad fina tips du kommer med. Duktigt av dig att baka bröd! Det är ju så gott med hembakat bröd. Det önskar jag att jag blev bättre på att fixa med också. Det är nog klokt också att inte följa en massa influencers. Det är ju bara stressande och fejk att se deras ”perfekta” liv hela tiden.

 • Frida

  Vilket härligt inlägg 🙂 Och jag har också nyligen börjat baka mer bröd. Jag älskar verkligen bröd och tycker att nybakat bröd med något gott pålägg på är bland det bästa som finns 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.