Äventyrsbilen

Min äventyrsbil!

Jag hintade ju lite kort i detta inlägget att jag blev så taggad på att uppgradera min bil efter vår roadtrip där vi testade på vanlife. Sagt och gjort, när vi kom hem började jag kolla på nya bilar lite mer seriöst. Vilket projekt alltså. Jag kollade begagnatmarknaden men hittade aldrig riktigt rätt. Någon saknade dragkrok, någon hade gått lite väl långt och någon fick inte bära tillräckligt med vikt på taket (detta blir viktigt senare). De som känner mig vet att jag är dålig på att kompromissa och när jag har bestämt mig för något så ska det gärna hända över en natt. Så jag gav upp på begangnat och började kolla på nytt. Efter besök på i princip alla bilfirmor i Helsingborg med omnejd så kunde jag äntligen bestämma mig. En Peugeot 2008! Där har vi min äventyrsbil. 
 
I juni 2017 tog jag och Sandra min allra första bil och åkte till en av våra favoritplatser i Skåne och sov i bilen!
 
Varför blev det då en sådan?
Jo, det är en stor bil som ändå är relativt liten men med bra bagageutyrmme. Den klarar av vikten på taket av både ett taktält och en takbox. Samt att jag valde till dragkrok. Jag hade gärna valt en el-varianten men det är inte rimligt för mig i dagsläget. Jag bor i lägenhet i en liten by med ca 1500 invånare och det finns inte en laddstolpe i närheten, så det satsar jag på nästa gång. Nu till det tråkiga, som jag skrev tidigare så har jag ungefär inget tålamod alls när jag blir taggad. På grund av allt som händer i världen just nu är leveranstiden förlängd och bilen beräknas levereras i slutet på januari 2022. Jag har redan gjort mig av med min gamla pendlarbil så just nu kör jag runt i mammas lilla mintgröna Ford Fiesta, inte riktigt en äventyrsbil om du frågar mig haha! Men den tar mig till och från jobbet så jag är nöjd! Nu är det helt enkelt väntans tider som gäller! Jag har redan väntat två månader och tiden går ändå ganska fort. Men jag är så taggad på var jag och bilen ska ta oss under nästa år.
 
Har ni förslag på platser vi måste besöka? Vad har ni för smultronställen i vårt avlånga land?

17 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.