Skidåkning,  Utomhusliv

Det blev vinter i Skåne

Jag har helt glömt att berätta att det faktiskt kom snö (!!!) i Skåne! Helt sjukt! Tyvärr (i detta sammanhanget är det tyvärr!) jobbar jag inom skidbranschen vilket innebär att när snön kommer så ökar också försäljningen och jag måste jobba mer. Jag älskar branschen men det är jobbigt när jag också vill vara ute i skidspåren. Jag hade en dag ledigt förra veckan, för det är så hektiskt det är nu, och då passade jag såklart på att ge mig ut. Jag satte ett alarm relativt tidigt på lördag morgon, packade in mig i bilen och körde 40 minuter norrut. Att köra bil genom ett vinterlandskap och samtidigt inse att jag faktiskt är i Skåne kändes ganska sjukt. Det var många år sedan vi hade snö på det sättet. Förra vintern frös dock mycket och man kunde åka skridsko på både havet och på de flesta sjöar, det var magiskt. 
 
 
Destinationen såg ut såhär. Helt otroligt. Woodlands Country Club utanför Örkelljunga. Woodlands är en golfbana under resterande del av året men så fort snön faller så är man snabba på att spåra för längdåkning. Det som är mysigast är att spåren avviker från golfbanan och man kommer ut en liten bit i skogen, som ni ser på bilden. Visst himlen och marken har samma färg men oj vad ljuset från snön gör mycket för mig. Jag mår så mycket bättre när marken är vit och jag slipper slask och mörker. Är ni likadana? Nu är såklart snön borta igen men jag hoppas att vi får lite mer snö innan vintern är slut. Jag har annars två skidsemestrar inplanerade och eventuellt en weekend på gång (väldigt löst planerat än så länge). Men tills dess håller jag mig hemma och jobbar på! På tal om jobb så är jag bara hemma och vänder nu innan jag åker hem till min kollega för en pizzakväll. Hoppas ni får en trevlig kväll och att ni har snö där ni bor!

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.